top of page
Ida och Elton hemma i köket

Full fart hos Ida och Elton

En radiostyrd bil sladdar genom lägenheten. I lekrummet är ett pussel på gång. Hos Ida Lidin och Elton är det full fart den här förmiddagen – precis som det ska vara med en 4-åring i huset.

– Att bo här med barn är verkligen det bästa, säger Ida.

Ida, Rasmus Widell och Elton 4 år bor i en nyrenoverad tvårummare på Toppstigen. Med egen ingång från innergården och balkong mot skogsdungen trivs familjen med läget.

– Det är nästan som att bo i radhus, säger Ida. Det är bara att öppna dörren och gå ut.

Ida har bott i området sedan 2019. Då var det vänner som bodde i kvaretet som tipsade henne om att flytta hit. Nu är det hon som rekommenderar andra att bo i Nolby.

– Allt är så nära, hela Kvissleby centrum med butiker och service är bara ned för en backe och under en bro, det tar fem minuter att gå.

 

Lägenheten i suterräng är smart planerad med ett genomgående ljus. Köket är i markplan mot innergården. Sovrum och vardagsrum med balkong ligger mot skogsdungen och de stora lekplatserna. Förrådsrummet har familjen gjort om till lekrum åt Elton.

– Det är verkligen topprenoverat, fortsätter Ida. Vi har till och med möjlighet att ha tvättmaskin inne i lägenheten för paniktvätt, annars tvättar vi gärna i den fina tvättstugan.

”Det här är det bästa stället jag bott på.”

Elton i lekrummet
Elton i Trollstigen

Ida tycker att de stora lekytorna är den största fördelen för barnfamiljer. På innergården finns gungställningar och på andra sidan finns en uppväxt skogsdunge med flera lekparker, den spännande trollstigen och en multiarena. Elton springer före och visar.

– Följ med till trolltåget, jag är lokförare, säger han och tar plats längst fram i det platsbyggda loket av trä.

 

Sedan bär det av till multiarenan. Här kan man köra basket, fotboll eller innebandy på grönt gräs året runt.

– Jag gillar bollar, säger Elton, jag kan sparka jättehårt!

– Hela området är fantastiskt för lek och uteliv, förklarar Ida. Det finns så mycket att göra bara ett stenkast från lägenheten. När vi är lediga är vi ute flera timmar om dagen.

Familjen använder även omgivningarna som ett uterum.

 

– När Elton fyllde år hade vi kalas ute i lekparken med fika och lekar. Eftersom vi har många barn i bekantskapskretsen blev det så enkelt att vara ute.

 

Och det är många som nyttjar alla sittplatser, bänkar och grillplatser som finns utplacerade. Det är bara att ta med kaffekoppen och gå ut. Ida tycker om gemenskapen och att det är en stor trygghet att ha fina grannar som hjälper varandra.

– Det är verkligen jättehärliga människor som bor här, berättar Ida. Det finns många barnfamiljer så det är bara att haka på.

 

Ida uppskattar också att hyresvärden är närvarande och lyhörd. Hon har alltid fått snabba svar på sina frågor och funderingar.

 

– Det är rimlig hyra och man får mycket för pengarna.


Till exempel har hyresvärden förhandlat elavtalet så vi har förmånligt priser, det är ju bra i dessa tider. Hon öppnar ytterdörren och Elton kör den radiostyrda bilen rakt ut på innergården. Utanför står närmaste grannarna och byter några ord med Gustav som är fastighetsansvarig. Snart är det dags att åka till förskolan, men lite lek hinns med innan.

– Det här är det bästa stället jag bott på, säger hon. 

Vi fixar flytten!

Att flytta till Nolby har aldrig varit enklare. Förutom att du flyttar in i en topprenoverad lägenhet bjuder vi på flyttlasset om du bor inom 5 mils radie från Nolby. Gäller endast nya hyresgäster.


Så här funkar det:

• Låna upp till 50 flyttkartonger.

• Packa ned ditt bohag.

• Vi hämtar allt och bär in på din nya adress.

 

Boka en lägenhetsvisning redan idag! Ring HG Rådström på tel 060-66 33 32 eller via e-post: kontakt@kraftenfastigheter.se

 

* Erbjudandet är tidsbegränsat & kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Kampanj, gratis flytthjälp!
bottom of page