top of page
Rune1.jpg

Från hus till lägenhet

Hemma hos Rune Eriksson och makan Gudruns är det ljust och luftigt. Efter att ha bott på olika platser i Njurunda har dom nu landat i en trivsam trerummare i Nolby.

 

– Det är ett fantastiskt boende, vi kan inte bo bättre, säger Rune.

För ett år sedan flyttade makarna Eriksson från villa i Solberg till lägenhet i Nolby. När Rune tänker på den resan är det med viss förvåning. Han är pensionär sedan många år tillbaka, men när han jobbade var han polis i Sundsvall.

 

– Som vakthavande polis skickade jag många patruller hit till Nolby, det var ofta bråkigt och stökigt, förklarar han. Tänk vilket jobb dom har gjort med att förvandla området till vad det är nu, det är otroligt egentligen.

 

Lägenheten ligger på nedre plan. Sovrummen har utsikt mot skogsbrynet och här har Rune ordnat med fågelbord direkt utanför fönstret. Skator, bofink och gråspett är flitiga besökare. En morgon stod där en ståtlig råbock.

– Jag är gammal fågelskådare, man måste ju ha en hobby, säger han. Det är roligt att följa fåglarnas liv och jag har länge redovisat vilka jag ser varje månad.

Skrängstasjön och Galtström är några andra favoritplatser för fågelskådning. Och så länge det fungerar att ha bilen kvar tar han gärna en tur ut och tittar. Njurunda är en vacker plats med havet så nära.

– Att vi kan ställa bilen precis utanför lägenheten har förenklat enormt mycket för oss. Fastighetsägaren är välvilligt inställd och försöker ordna det mesta.

”Det är bara bra folk som bor här nu.
Ibland när jag varit och h
andlat får jag spontan hjälp av våra yngre grannar att bära de tunga matkassarna.”

Rune visar sina anteckningar
Runes anteckningar
Rune uppskattar sitt nya kök med helt nya vitvaror. Den här dagen blir det potatisbullar  till middag. ”Som gammal bondpojk vill jag  gärna ha fläsk till, det är gott.”

Rune visar runt i lägenheten, han och Gudrun är de första som bor här efter renoveringen. Köket är tiptop med ny spis och diskmaskin. I det stora vardagsrummet ryms en rejäl soffa och på balkongen finns plats att sitta och fika.

– Vi blev för gamla för att ha en stor trädgård, förklarar han. Nu räcker det gott att ha fint i blomlådorna.

De båda döttrarna som bor i närheten kommer ofta förbi och hjälper till. Dom är nöjda över att mamma och pappa hittat ett bra boende med goda grannar.

– Ja, det är bara bra folk som bor här nu. Ibland när jag varit och handlat får jag spontan hjälp av våra yngre grannar
att bära de tunga matkassarna. Det tycker jag är toppen.

 

Direkt utanför lägenheten finns både en boulebana och ett pingisbord. Rune, som är gammal pingisspelare, har svårt med balansen och kan själv inte spela, men att titta går bra.

– Jag har lärt känna en del andra gubbar här runt området som jag brukar ta lite promenader med, förklarar han. Fastighetsägaren är kvick att sanda på vintern så man behöver inte vara rädd att halka.

Att flytta från stort hus till lägenhet är ett stort projekt. Med facit i hand tycker Rune att det blev bra.

– Jag trodde inte att det skulle gå så smidigt som det gjorde att flytta, säger han. Man samlar ju på sig mycket när det finns plats. Här i Nolby trivs vi bra och har nära till allt.

Vi fixar flytten!

Att flytta till Nolby har aldrig varit enklare. Förutom att du flyttar in i en topprenoverad lägenhet bjuder vi på flyttlasset om du bor inom 5 mils radie från Nolby. Gäller endast nya hyresgäster.


Så här funkar det:

• Låna upp till 50 flyttkartonger.

• Packa ned ditt bohag.

• Vi hämtar allt och bär in på din nya adress.

 

Boka en lägenhetsvisning redan idag! Ring HG Rådström på tel 060-66 33 32 eller via e-post: kontakt@kraftenfastigheter.se

 

* Erbjudandet är tidsbegränsat & kan ej kombineras med andra erbjudanden.

bottom of page