top of page
ingela2.jpg

Lek och fantasi på Trollstigen

Från mörk skogsdunge till en ljus och inbjudande plats. Trollstigen i mitten av området sätter i gång fantasi och leklust och har blivit en favorit för både barn och vuxna. Designern Ingela Lundwall ligger bakom utförandet.

– Vi ville skapa en plats som länkar ihop husen, där natur och historia får vara utgångspunkt för lek och möten.

Utemiljöerna är viktiga för att människor ska trivas i ett område. Idén om en trollstig fanns med tidigt i Kraftens utvecklingsplaner för Nolby och designern Ingela Lundwall fick uppdraget att jobba ut idén till verklighet.

 

– Naturen fick vara vägledande i utformningen, berättar Ingela. Det var naturligt att skapa två ingångar, behålla de stora tallarna och till exempel låta slänten bli en rutschkana.

 

Återbruk är alltid en viktig ingrediens för Ingela. Ett äldre lekhus och en rutschkana fick nytt liv. Gamla bänkar förvandlades till sagobänkar.

– Ekan som vi fick till skänks från Essvik blev en vikingabåt med hjälp av en smed som svetsade på detaljer efter mina ritningar. Att ta tillvara det som finns ger också en genuin känsla.

Idén om  en trollstig fanns med tidigt i Kraftens  utvecklingsplaner för Nolby och designern Ingela Lundwall fick uppdraget att jobba  ut idén till verklighet.

Längs den 200 meter långa, snirkliga stigen finns mycket att upptäcka. Fantasifulla detaljer bjuder in till lek på de olika stationerna. Här finns bland annat ett trollkök, en troll-TV och det magiska trolltåget. Vikingatrollen har strandat med sin båt på väg till Nolby högar och från drakmammans mun kan man spana ut över nejden.

 

– Min tanke var att skapa något som skiljer sig från vanliga lekplatser, att ta tillbaka leken till det analoga och låta naturen sätter fart på fantasin, förklarar hon.

 

Och redan under byggtiden fick hon kvitto på att idéerna fungerade.

 

– Jag lärde känna många barn under den tid jag jobbade på trollstigen och fick vägledning och direkt feed-back på
det jag gjorde. Till exempel började barnen leka i trollköket redan innan det var klart.

 

Trollstigen bjuder in till lek, lärande, rörelse och kreativitet. Samtidigt som den är kittet i bostadsområdet lockar den även besökare utifrån.

 

– Den har hög ranking på google och jag vet att många barnfamiljer åker hit regelbundet, säger hon. Men det viktigaste är ändå att barnen som bor här trivs, den här trollstigen blir ju en del av deras barndom.

Vi fixar flytten!

Att flytta till Nolby har aldrig varit enklare. Förutom att du flyttar in i en topprenoverad lägenhet bjuder vi på flyttlasset om du bor inom 5 mils radie från Nolby. Gäller endast nya hyresgäster.


Så här funkar det:

• Låna upp till 50 flyttkartonger.

• Packa ned ditt bohag.

• Vi hämtar allt och bär in på din nya adress.

 

Boka en lägenhetsvisning redan idag! Ring HG Rådström på tel 060-66 33 32 eller via e-post: kontakt@kraftenfastigheter.se

 

* Erbjudandet är tidsbegränsat & kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Kampanj. Gratis flytthjälp!
bottom of page